Türk Kızılay Derneği Olağanüstü Genel Kurulu'nda genel başkan seçildi..

Türk Kızılay Derneği Olağanüstü Genel Kurulu'nda Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz genel başkan seçildi..


SAĞLIK 9.07.2023 23:31:00 152 0

Türk Kızılay Derneği Olağanüstü Genel Kurulu

Türk Kızılay Derneği Olağanüstü Genel Kurulu'nda Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz genel başkan seçildi. 

 

 

Oylama öncesi Türk Kızılay'ın Olağanüstü Genel Kurulu'na bir video mesaj gönderen ve Kızılay'ın devlet millet kaynaşmasının vücut bulmuş hali olduğunu dile getiren Başkan Erdoğan, "Siyasi çıkar hesabıyla Kızılay'ın yıpratılmaması gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Kızılay mensuplarımızın da görevlerini yerine getirirken taşıdıkları ağır mesuliyetin şuuruyla hareket etmesi aynı derecede önemlidir." ifadelerine yer vermişti. 

 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise seçim sonrası bir tebrik mesajı paylaşarak “Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Sn. Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, bugün yapılan genel kurul toplantısında ülkemizin dünya çapında büyük sivil toplum ve insani yardım kuruluşunun yeni genel başkanı seçildi. Kendisini kutluyor ve başarılar diliyoruz.” dedi.

 

 

 Peki, Fatma Meriç Yılmaz kimdir?.

 

 

Yılmaz, Türk Kızılay Etimesgut yerleşkesinde düzenlenen olağanüstü genel kurulda, genel başkanlığa tek isim aday oldu.

 

Oyların tamamını alan Yılmaz, Kurum'un ilk kadın genel başkanı olarak seçildi.

 

 

 

Seçimin ardından delegelere teşekkür eden Yılmaz, "Kızılay bu ülkenin en nadide değerlerinden bir tanesi. Merhametin, yardımseverliğin, dayanışma azminin en somut örneği olan bir iyilik kalesidir Kızılay. Kimsenin bu yapıya zarar vermesine müsamahamız yok. Kızılay bütün gündelik çekişmelerin, politik mülahazaların üzerinde bir kurum ve herkes bu hassasiyetle davranmalıdır." diye konuştu.

 

 

Yılmaz, "yollarının uzun ve heybelerinin ağır olduğunu" ifade ederek şunları kaydetti:

 

 

"Yakında ve uzakta, içerde ve dışarda bizim yolumuzu gözleyenler var. Bağışçılarımızdan aldığımız emaneti, hakkıyla ihtiyaç sahibine ulaştırmak için durup dinlenmeden bütün zorlukları aşarak koşacağız. Bizim hikayemiz zorlukların üstesinden gelmenin hikayesidir. Depremde, savaşta, yangında, selde, salgında hep olduğu gibi yine en başta koşan biz olmaya devam edeceğiz."

 

 

FATMA MERİÇ YILMAZ KİMDİR?

Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 1975 yılında Ankara'da dünyaya geldi.

.Yılmaz, 2000 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde lisans eğitimini tamamladı.

Fatma Meriç Yılmaz, tıpta uzmanlık eğitimini 2000- 2003 yılları arasında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaptı.

Fatma Meriç Yılmaz, 2003-2010 yılları arasında aynı hastanede başasistan olarak görev yapmaya başladı. 2008 yılında doçentlik unvanını alan Fatma Meriç Yılmaz, 2010 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Klinik Şef Yardımcısı olarak görev yapmaya başladı.

 

 

 

 

2011 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalına Doçent olarak atandı. 2014 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde profesörlüğe yükseltilerek profesörlük unvanı aldı.

 

 

.

 

Kızılay Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Yılmaz, Kerem Kınık'ın istifası üzerine geçici olarak başkanlık görevini üstlendi.

Fatma Meriç Yılmaz, evli ve 3 çocuk annesidir.

.