Suruç Ölüm Yolu için 24 Şubat’a kadar mühlet verdi

Şanlıurfa’da ‘Suruç Ölüm Yolu’ olarak bilinen Şanlıurfa-Suruç karayolunda açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan, Şanlıurfa Milletvekillerine 24 Şubat tarihine kadar mühlet verdi.


YEREL HABER 17.02.2024 22:33:00 43 0

Suruç Ölüm Yolu için 24 Şubat’a kadar mühlet verdi

HÜDA PAR Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan, beraberindeki heyetle birlikte bir TIR’ın devrildiği Şanlıurfa- Suruç karayolunda incelemelerde bulundu.

 

Suruç Ölüm Yolu için 24 Şubat’a kadar mühlet verdi

 

HÜDA PAR İl Başkanı Faruk ile Suruç İlçe Başkanı Yunus Fidan ile birlikte kaza yapan TIR şoförünün yakınları ile görüşen Özaslan, daha sonra burada bazı açıklamalarda bulundu.

Suruç Ölüm Yolu olarak bilinen yolun yapılması için çok ciddi mücadele verdiklerini hatırlatan İl Başkanı Polat, “Parti olarak bu yol için kefenlerimizi giydik, çadırlarımızı kurduk. Bürokrasinin her kademesiyle görüştük. Ama hiçbir şekilde sağlıklı bir adım atılmadı. Sözler verildi, göz boyamalarla ihaleler yapıldı ama pratikte hiçbir adım atılmadı. Suruç ölüm yolu için bilmediğimiz bir ölüm sayacınız mı var? Burası için kaç kişi ölmesi gerekir ki sağlıklı adım atabilesiniz? Bu halkın bu yola vereceği can artık kalmadı.” şeklinde konuştu.

 

Daha sonra söz alan Büyükşehir Başkan Adayı Özaslan, yolun yapılması için milletvekillerine tekrar çağrıda bulunarak herhangi bir adım atılmaması halinde yeni bir eylem yapacaklarını söyledi.

 

Suruç Ölüm Yolu için 24 Şubat’a kadar mühlet verdi

 

Bu yolda yaşanan kazalardan dolayı çocukların yetim kaldığına dikkat çeken Özaslan, Şanlıurfa Milletvekillerine seslenerek 24 Şubat tarihine kadar mühlet verdiğini söyledi.

Özaslan, devamla şunları söyledi: “Eğer siz özellikle iktidar milletvekilleri ihalesi yapılmış bu yol için bir açıklama yapmazsanız, bir adım atmazsanız size bir hafta mühlet veriyorum. Yani 24 Şubat Cumartesi gününe kadar herhangi bir adım atılmazsa bizler HÜDA PAR Teşkilatı olarak bu yolda öyle bir farkındalık çalışması yapacağız ki hepiniz meşhur olacaksınız. Çünkü o farkındalık çalışmasıyla bu yol Türkiye’nin gündemine oturacak. 14 Mayıs seçimlerinden önce milletin gözünü boyamak için buraya iş makinesi gönderdiniz. Ama artık millet bunları yemiyor. Ya bir adım atarsınız ya tüm Türkiye’de meşhur olursunuz. Söz sizde!”