Şanlıurfa ve ilçeleri için uyarı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Şanlıurfa’nın hava durumuna ilişkin verileri paylaştı. Peki, Şanlıurfa’da 12 ile 16 Ocak 2024 tarihleri arasında havalar nasıl olacak? İşte 12-16 Ocak 2024 Şanlıurfa hava durumu…


YEREL HABER 12.01.2024 04:28:00 60 0

Şanlıurfa ve ilçeleri için uyarı geldi!

Düzenli olarak günlük veya haftalık paylaştığı hava durumuna ilişkin tahminlerini paylaşmayı sürdüren Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 

12-16 Ocak 2024 tarihleri arasındaki hava durumu tahminlerine yer verdi.

 Özellikle son günlerde Şanlıurfa’da hava sıcaklıklarının 5 dereceye kadar düşmesi ve sağanak yağışlarının etkisinin sürdürmesine dikkat çeken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 Ocak Cuma günü yani bugün hava sıcaklıkları ile önümüzdeki 5 günün hava durumuna ilişkin uyarıda bulundu.


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI


Yağışların Salı gününden itibaren Şanlıurfa’nın merkez ve ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, su baskını buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

 

 

 

12 OCAK CUMA HAVA DURUMU:


Bugün Şanlıurfa'da hava yağmurlu olacak. En yüksek sıcaklık 8 derece olarak öngörülüyor, en düşük sıcaklık ise 4 derece olacak. Nem oranı en yüksek yüzde 96, en düşük yüzde 91 olarak tahmin ediliyor. Rüzgâr hızı ise saatte 9 kilometreye ulaşabilir.

 

 

13 OCAK CUMARTESİ HAVA DURUMU:


Hava çok bulutlu etkisi devam edecek. En yüksek sıcaklık 11 derece olacakken, en düşük sıcaklık 7 derece olarak bekleniyor. Nem oranı en yüksek yüzde 96, en düşük yüzde 65 olacak. Rüzgâr hızı ise saatte 9 kilometre civarında olacak.

 


14 OCAK PAZAR HAVA DURUMU:


Pazar günü parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. En yüksek sıcaklık 11 derece olacakken, en düşük sıcaklık 2 derece olarak tahmin ediliyor. Nem oranı en yüksek yüzde 72, en düşük yüzde 43 olacak. Rüzgâr hızı saatte 13 kilometreye kadar çıkabilir.

 

15 OCAK PAZARTESİ HAVA DURUMU:


Pazartesi günü hava yine çok bulutlu olacak. En yüksek sıcaklık 12 derece olarak öngörülüyor, en düşük sıcaklık ise 5 derece olacak. Nem oranı en yüksek yüzde 81, en düşük yüzde 60 olarak tahmin ediliyor. Rüzgâr hızı saatte 6 kilometre civarında olacak.

 

16 OCAK SALI HAVA DURUMU


Salı günü hava yağmurlu olacak. En yüksek sıcaklık 12 derece olarak öngörülüyor, en düşük sıcaklık ise 6 derece olacak. Nem oranı en yüksek yüzde 93, en düşük yüzde 73 olarak tahmin ediliyor. Rüzgâr hızı saatte 8 kilometre civarında olacak.