Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: En düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından SSK ve BAĞ-KUR emeklisine yüzde 5 ek zam yapıldığını açıkladı. Buna gören en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu.


16.01.2024 21:18:00 100 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: En düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yılın ilk Kabine Toplantısı'nda emekli maaşlarına yönelik önemli kararları duyurdu. Toplantının ardından kamuoyuna yapılan açıklamalarda, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik yüzde 5 ek zam kararı alındığı belirtildi. Bu kararın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Aralık ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından geldiği bilgisi verildi.

Erdoğan, açıklamalarında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik zammın yüzde 37,57 olduğunu, memur ve memur emeklilerine ise enflasyon farkı ve toplu sözleşmeyle birlikte yüzde 49,25 artış yapıldığını ifade etti. Ancak, bu artışlar arasında yüzde 11,68'lik bir fark oluştuğunu belirleyen Erdoğan, bu eşitsizliği gidermek amacıyla talimat verdiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere müjde vererek SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek olarak yüzde 5 ek artış yapılacağını açıkladı. Ayrıca, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye yükseltildiğini duyurdu. Bu hamle ile 2024'ün "emekliler yılı" ilan edildiğini belirten Erdoğan, memur emeklisi aylıklarında yüzde 49,25, SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarında ise yüzde 37,57 artış gerçekleştiğini vurguladı.

 

 

Erdoğan'ın açıklamalarında, SSK ve Bağkur emeklilerinin Ocak 2024'den itibaren 6 aylık artış oranının yüzde 42,6'ya yükseldiği, tüm emeklilerin yıllık maaş artış oranlarının önümüzdeki temmuzda eşitleneceği ve emekli maaşı alt sınırının 7,500 TL'den 10,000 TL'ye çıkarıldığı bilgilerine yer verildi. Erdoğan, bu adımların bütçe imkanları zorlanarak gerçekleştirildiğini, ancak emeklilerin maddi sıkıntı yaşamaması için ellerinden gelenin yapıldığını ifade etti.