CHP Sözcüsü'nden 'kongre süreci' açıklaması

"Mümkün olan en kısa sürede kongreler süreci, Parti Meclisimizin uygun gördüğü bir tarihte kurultayımızla taçlanacaktır. Bu süreç devam ederken önümüzdeki yerel seçimleri kazanmak için parti üyesinden genel başkanımıza kadar parti


SİYASET 12.06.2023 21:05:00 120 0

CHP Sözcüsü

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, mümkün olan en kısa sürede kongreler sürecinin Parti Meclisinin uygun gördüğü bir tarihte kurultayla taçlanacağını belirterek, "Bu süreç devam ederken önümüzdeki yerel seçimleri kazanmak için parti üyesinden genel başkanımıza kadar partimizin her bir ferdi var gücüyle çalışacaktır." dedi.

 

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

 

 

Toplantı devam ederken açıklamada bulunan Öztrak, hafta sonunda Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ'nin (MKE) fabrikasındaki patlamada hayatını kaybeden işçilere rahmet, yakınlarına sabır diledi.

 

Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını hatırlatan Öztrak, bunun MKE fabrikalarında yaşanan ilk patlama ve ilk can kaybı olmadığını söyledi.

 

 

Bu fabrikayla ilgili sendikaların daha önce pek çok uyarısının bulunduğunu ifade eden Öztrak, "Hükümetin verdiği modernizasyon sözünün tam anlamıyla tutulmadığına, patlama yerinde görev yapan personelin de yeterli tecrübesi olmadığına yönelik iddialar var." diye konuştu.

 

 

CHP heyetinin, patlamanın ardından olay yerine gittiğini ve bilgi alıp gelişmeleri takip ettiğini anlatan Öztrak, elim olayla ilgili araştırma ve soruşturma süreçlerinin takipçisi olunacağını kaydetti.

 

 

Öztrak, hayatını kaybeden dünyaca ünlü keman sanatçısı Suna Kan'a da rahmet, ailesine baş sağlığı diledi.

 

 

Ödemeler dengesi verilerinin bugün açıklandığını, bir yıllık cari açığın 58 milyar doları bulduğunu aktaran Öztrak, "Bu, yılık olarak son 11 yılın en yüksek cari açığı. Dört aylık cari açık ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artarak 30 milyar dolara ulaştı. Bu açığın 22 milyar 445 milyon doları, Merkez Bankasının döviz rezervleri satılarak kapatılmış." ifadesini kullandı.