Akçakale Gümrük Kapısı'nda "Zoraki Yardım" İddiası!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Akçakale Gümrük Kapısı'ndan geçmek isteyen vatandaşlardan Kuran kursu ve cami yaptırmak için makbuz karşılığında 20 TL'lik para istendiği iddia edildi.


YEREL HABER 23.12.2022 09:21:00 143 0

Akçakale Gümrük Kapısı

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi zorunlu yardım iddiaları ile gündeme geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbulMilletvekili Şanlıurfalı Mahmut Tanal, Gümrük Kapısı'ndan geçiş yapmak isteyen vatandaşlardan Akçakale Camileri ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nce kullanılmak üzere makbuz karşılığı 20 TL'lik yardım toplandığını iddia etti.

"ZORAKİ YARDIMIN DİNDE YERİ VAR MI?"

Bunun yağma suçu olduğunu söyleyen Vekil Tanal yetkililer şu sözlerle göreve davet etti:

"Kendiliğinden yapılan yardımın sevabı vardır. Zoraki yardımın sevabı, bereketi yoktur. Akçakale sınırından birkaç gündür bizlere şikayet edilen bir husus var. Şöyle ki: Akçakale Gümrük Kapısı’ndan Suriye tarafına geçmek isteyen araç sürücüleri, Akçakale Tır Garajı’nda sıraya konuluyor. Akçakale Camileri ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği için 20 TL yatırmaları isteniyor. Dernek için 20 TL’yi ödemeyen aracın geçişine izin verilmiyor. Zorla tahsil edilen bir paraya ‘yardım parası’ diyebilir miyiz? Zoraki yardımın dinde yeri var mı? Bu uygulamayı kim başlattı?

"YAĞMA SUÇU..."

Şanlıurfa’da, Akçakale’de camilerin hangi ihtiyaçları varsa, eğer AKP’nin Şanlıurfa’daki belediyeleri bu ihtiyaçları karşılamıyorsa, CHP belediyeleri, camilerin eksikliklerini tamamlamaya hazırdır. Hiçbir kamu yetkilisinin bu şekilde yardım adı altında vatandaştan zorla para almaya hakkı yoktur. 20 TL yardım yapılmadan aracın Suriye tarafına geçişine izin verilmemesi, hukuki kılıf uydurulmuş bir yağma suçudur.

Bu keyfilik, usulsüz işlem karşısında Cumhuriyet Savcılarını, Ticaret Bakanlığı’nı, İçişleri Bakanlığı’nı, Şanlıurfa Valiliği’ni, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı göreve davet ediyorum.

Ayrıca mağdurlar da suç duyurusunda bulunabilirler."